Így kezelheti a csalánkiütést homeopátiás szerekkel

3147
HOZZÁSZÓLÁS:

A felsorolt homeopátiás szerek mindegyike alkalmas enyhébb lefolyású viszketés és irritáció csökkentésére. Természetesen szakértő segítségét kell kérni, ha a „rohamok” gyakran és egyre súlyosbodó formában jelentkeznek. A homeopata nemcsak a csalánkiütés tüneteit célozza meg, hanem a kiváltó okot is kezelni fogja.

Homeopátiás szerek csalánkiütés ellen

Urtica: Borogassuk a viszkető, szúró, irritált területet csalánkivonatot tartalmazó oldattal (pl. csalántea). Ma már kapható csalánkrém patikákban és gyógynövényboltokban, ami csökkenti a gyulladást, az irritációt és enyhíti a viszketést.

Rhus toxicodendron: Ezt a szert a következő jellemző tünetek jelentkezésekor használjuk: az őrjítő viszketés kialakulása azután, hogy a bőr hideg, nedves körülményeknek volt kitéve.

Az érzékeny bőr észrevehetően kellemetlenül „érzi magát”, ha hideg levegővel érintkezik, a beteg pedig rosszul viseli, ha vizes lesz, illetve ha megerőlteti magát. A viszkető érzés nyugtalanságot és szorongást okoz estére, depressziót és reménytelenséget vált ki a betegből.

Apis mellifica: Szedése akkor javasolt, ha: homályos, rózsaszínes, kiemelkedő kiütések jelentkeznek, amelyek érzékenyek a meleg bármilyen formájára, de a hideg levegő javulásukat eredményezi.

A bőrkiütések szúrnak, viszketnek és vízzel telítettek. Előfordulhat, hogy duzzanat és telítettség jelentkezik a viszkető területeken, ilyenkor mindenféleképpen keressünk gyors orvosi segítséget, mivel az olyan allergiás reakciók, amelyek az ajkak és az arc duzzanatával járnak, sürgősségi ellátást igényelnek.

Hepar sulfuris: A csalánkiütés meghatározott tüneteiben, és a bőr kifejezett fertőzéshajlama esetén a beteg nagyon jól reagálhat erre a szerre. Használjuk akkor is, ha a bőr rendkívül érzékeny a legkisebb hideg fuvallatra is, és a beteg ingerlékennyé válik a viszketés miatt.

Arsenicum album (Acidum arsenicosum anhydricum): Javasolt a szer, ha a meleggel (meleg fürdő vagy borogatás) érintkező irritált, viszkető és égő bőrfelület észrevehetően megnyugszik, a tünetek szorongást, érzelmi és mentális nyugtalanságot, valamint idegességet okoznak. A tünetek éjjel kettő körül a leghevesebbek és a beteget felébresztik.

3147
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

22581
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]